“Tissemyrens bid” af Kenneth Bøgh Andersen
(1. bog i Antboy-serien).

Written by Maria Erica on . Posted in Børnebogsanmeldelse

Hakkekyllingen, der bliver en super sej myredreng.
Pelle er klassens ”hakkekylling af første rang”, som han selv kalder det. Han har ingen venner, og han har især store problemer med de såkaldte Terror-Tvillinger, der altid er på nakken af ham.

En dag bliver Pelle bidt af en tissemyre, der har været en tur i mikroovnen, og pludselig begynder der at ske underlige ting med ham. Det viser sig, at Pelle har fået superkræfter af myrebidet, og snart begynder han at udfordre sig selv med dødsensfarlige missioner for at lære sine kræfter at kende.
Pelle bliver til ”Antboy”, og han vil udføre superheltegerninger, som heltene i tegneserierne gør. Så han laver en super-sej heltedragt, sådan én som de rigtige helte har, så de ikke bliver genkendt af dem, de redder.
Men det går helt galt for Pelle, og livet som ”Antboy” er ikke så let, som han havde tænkt sig.
Hvad skal der til, for at Pelle ”Antboy” kan blive en rigtig helt? Vil det lykkes Pelle at få skovlen under Terror-Tvillingerne? Og får han sig mon nogensinde en rigtig ven?

Tema: Den uheldige nørd, der finder sine styrker.
Kenneth Bøgh Andersen fortæller i sin første Antboy-bog, ”Tissemyrens bid”, om drengen Pelle, der mobbes af alt og alle, og som ingen tager sig af.
Pelle er alt for tyk, og han er derfor på slankekur. Men efter at være blevet bidt af myren, der har været i mikroovnen, får Pelle sine superkræfter, der kun kan holdes ved lige ved, at han spiser uanede mænger sukker.
Pelle bliver også god til alle de ting, han tidligere var dårlig til. Godt nok skal der et myrebid til, før han bliver så god, men det er ham selv, Pelle, der nu kan klare ærterne.

Pelle kan nu pludselig se, at han er sej, og at han kan gøre en forskel, og det giver ham så utroligt meget selvværd, at han tør tage kampen op mod dem, der vil ham noget ondt. Som Pelle selv beskriver det: ”Forandringerne var indvendige”, og Pelle lærer at slå fra sig – han bliver simpelthen til en superhelt!

Vurdering: En bog for alle (måske primært for børn på 9-14 år).
Antboy-seriens første bog, ”Tissemyrens bid” er en super sej historie for alle! Så er det sagt.
Med udbrud som: ”Jeg var – bogstavligt talt – på skideren.” og: ”[…] jeg kunne se det forbløffede Hvad-Satan?-blik i hans øjne.”, bliver man som læser hurtigt grebet af bogens ligefremme og friske sprog.
Ligeledes er de ”graphic-novel”-agtige illustrationer med til at tilføje bogen action og spænding. Og så er de med til at understrege koblingen til bogens superhelte-tema, da mange superhelte-tegneserier er tegnet på denne tegneserie-roman-agtige måde (fx DC Comics-tegneserierne).

Jeg kan kun sige: LÆS ”Tissemyrens bid” og få en fantastisk læseoplevelse!

“Tissemyrens bid” er første bind i Antboy-serien og er udgivet  af  forlaget Høst & Søn, – En bog af Kenneth Bøgh Andersen, 2007.

Se også Antboy-seriens fantastiske hjemmeside her.

Og så er man i gang med at filmatisere de første tre bøger i Antboy-serien, se mere om det her.

{lang: 'da'}

Trackback from your site.

Maria Erica

Comments (1)

  • My Homepage

    |

    … [Trackback]…

    […] Read More: ericas-verden.dk/tissemyrens-bid-af-kenneth-bogh-andersen-1-bog-i-antboy-serien.html […]…

    Reply

Leave a comment

Copyright Maria Erica Jensen 2011-2012