”Røverhistorier fra et rejseliv” af Patrick Leis

Written by Maria Erica on . Posted in Rejser

Rejserøveren der ved, hvad han taler om
Siden sin barndom har Patrick Leis været grebet af en stor rejsefeber.
Startskuddet hertil kom på en rejse, Patrick var på med sine bedsteforældre til Tunesien, og siden da er det for ham blevet til mange rejser til alle mulige og umulige destinationer.

Overvældende oplevelser, der kan grines af … bagefter
Historierne i ”Røverhistorier fra et rejseliv” foregår for størstedelens vedkommende i Asien, og der er ikke tale om blødsødne, lyserøde oplevelser, men om øjeblikke hvor Patrick som rejsende opdager Virkeligheden, hvor han når sine grænser – både fysiske, psykiske og geografiske, og så også i forhold til fx lokale skrankepaver.

Bogen er fyldt med spændende historier om udtørrede pragt-vandfald, ualmindeligt upålidelige busser, bjerge der ikke sådan uden videre lader sig bestige, om at stå efterladt på en bjergtop i snevejr foran en lukket overnatningshytte, vilde strandfester, om at stå på grænsen mellem to lande og ikke kunne komme ind, aggressive og dødsensfarlige elefanter, om enorme og altfortærende russiske damer, om pulserende vulkaner og heftige cigaretter, og om hvor galt det kan gå, hvis man fanges i et lokalt logistisk helvede.

Nogle gange ”[…] burde jeg nok have set uglerne svæve over mosen, men trods et uhørt antal kaoserfaringer fra tidligere ture var min indre problemdetektor af uforklarlige grunde taves som en buddhistisk meditationshule, og selvom humøret sank mærkbart, endte jeg med at købe billetten.” Og som læser er det fantastisk at læse, hvordan Patrick Leis’ rejser udvikler sig.

Sjove og gribende rejseberetninger
Alt dette fortælles i et morsomt og lettilgængeligt sprog, der i sig selv gør læseoplevelsen levende og gribende.
”Røverhistorier fra et rejseliv” er en meget underholdende rejsebog, med Patrick Leis’ underfundige historier fra sine rejser med sin rygsæk.
Historierne er ærligt fortalte, og som Patrisk Leis selv siger: ”Jeg har ikke forsøgt at fremmale en rosenrød gengivelse af det eksotiske udland, hvor alle mennesker er rare og hjælpsomme, for selvom der er en grundt til, at jeg bliver ved med at opsøge fremmede lande og kulturer, er rygsæksture sjældent glamourøse.”

LÆS BOGEN – så enkelt kan vores råd siges. ”Røverhistorier fra et rejseliv” er et absolut ”must” for alle, der elsker at rejse ud som backpacker og opleve verden på godt og ondt.
Patrick Leis har oplevet mangt og meget, og han er helt fantastisk til at fortælle om det.

“Røverhistorier fra et rejseliv” er udgivet af Forlaget Dark Lights og Patrick LeisEn bog af Patrick Leis, 2011.

Den originale boganmeldelse kan læses på: http://www.backpackerplanet.dk/ 

Bogens lande: Tunesien, Egypten, Indien, Sri Lanka, Nepal, Thailand, Malaysia, Pakistan, og Indonesien.

{lang: 'da'}

Trackback from your site.

Maria Erica

Leave a comment

Copyright Maria Erica Jensen 2011-2012